U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rabanadas met kersenconfituur en krokante zoete rösti

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Rösti Original
  • 4-6 sneden wit casinobrood
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Poedersuiker
  • 3 el olijfolie
  • 3 el kersenconfituur

Bereiding:

  • Halveer  de sneetjes brood. Klop in een diep bord het ei los met de melk en de vanillesuiker.
  • Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de rösti in 6-8 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi met poedersuiker, schep om en bak de rösti nog 1 minuut. Strooi de rösti op een bord.
  • Verhit in twee koekenpannen de olijfolie. Wentel de repen brood een voor een door het eimengsel en verdeel over de pannen. Bak de wentelteefjes in 2 minuten per kant goudbruin.
  • Leg de wentelteefjes op een schaal. Bestrooi met de zoete rösti en wat extra poedersuiker. Serveer met de kersenjam.
  • Tip: Serveer de wentelteefjes in het seizoen met verse kersen.
  • Tip: Roer voor een dunnere saus de jam los met een scheutje port.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 320 kcal
  • 14 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 40 g koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen